Patients
Healthcare Professionals

Dr. Mafazi

drmafazi.com

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت های دندانی که امروزه می شناسیم، در سال 1952 توسط جراح اورتوپد سوئدی به نام پِر-اینگوار برانمارک اختراع شده اند. امروزه ایمپلنت ها یک گزینۀ استاندارد برای جایگزینی دندان ها هستند. یک ایمپلنت دندانی، در واقع یک فیکسچر جراحی است که داخل استخوان فک قرار داده می شود و در طول یک دورۀ چند ماهه، با این استخوان در هم می آمیزد. ایمپلنت دندانی، مانند جایگزین ریشۀ دندان عمل می کند.

ایمپلنت های دندانی از تیتانیوم ساخته شده اند و این امر به آنها اجازه می دهد توسط استخوان ها به عنوان یک جسم خارجی شناخته نشوند و با استخوان آمیخته شوند. با گذشت زمان و پیشرفت فناوری و علم، پیامدهای ایمپلنت هم بهبود پیدا کرده است و نرخ موفقیت برای ایمپلنت های دندانی، به 98 درصد رسیده است.

برای انجام عمل لیپوپلاستی میتوانید از دکتر مفاضی کمک بگیرید.

چرا شما به یک ایمپلنت دندانی نیاز دارید؟

ایمپلنت های دندانی را می توان برای جایگزینی یک دندان تکی، چندین دندان، یا تمام دندان ها استفاده کرد. هدف جایگزینی دندان ها، بازیابی کارکرد دندان ها و همچنین برای زیباتر کردن لبخند است. برای جایگزین کردن دندان، عموما سه گزینه پیش روی شما قرار دارد:

دندان های مصنوعی، ارزان ترین گزینه برای جایگزینی دندان هستند، اما به خاطر عدم راحتی در گذاشتن و برداشتن آن در دهان، خواستار چندانی ندارند؛ به علاوه، دندان های مصنوعی می توانند بر روی چشایی و تجربه های حسی فرد در حین خوردن غذا هم تاثیر بگذارند.

بریچ کاری دندانی، تا پیش از ظهور ایمپلنت ها یک گزینه محبوب و رایج بود. مشکل اصلی بریج این است که برای پشتیبانی به دندان های مجاور خود وابسته است. ایمپلنت ها فقط توسط استخوان، پشتیبانی می شوند و بر دندان های اطراف خود تاثیری نمی گذارند. البته استفاده از ایمپلنت، به عواملی مانند موقعیت دندان یا دندان های کشیده شده، کمیت و کیفیت استخوان فک در محل مورد نظر، سلامت بیمار، هزینه و ترجیح خود بیمار، بستگی دارد. یک جراح دندانپزشک، محل مورد نظر را بررسی می کند تا به این نتیجه برسد که آیا بیمار ظرفیت یک ایمپلنت دندانی را دارد یا نه.

مزایای ایمپلنت دندانی چیست؟

انتخاب ایمپلنت دندانی، امتیازاتی نسبت به سایر گزینه ها دارد. ایمپلنت های دندانی از این نظر برتری دارند که می توانند بدون تاثیرگذاری یا ایجاد تغییر در دندان های مجاور، جای یک دندان خالی را پر کنند؛ به علاوه، از آنجایی که ایمپلنت ها در ساختار استخوانی فک درآمیخته می شوند، بسیار پایدار و مستحکم هستند و دقیقا مانند دندان طبیعی فرد عمل می کنند.

انواع ایمپلنت های دندانی کدامند و چرا استفاده می شوند؟

در کل، دو نوع ایمپلنت دندانی از ابتدای ابداع این شیوه وجود داشته است:

  1. اندوستئال (یا درون اُست)
  2. ساب پریوستئال (یا برون اُست)

اندوستئال ها، ایمپلنت هایی هستند که «داخل استخوان» هستند و ساب پریوستئال ها ایمپلنت هایی هستند که بر روی استخوان فک و درست زیر بافت لثه کار گذاشته می شوند. امروز دیگر از ساب پریوستئال ها استفاده نمی شود، چون نتایج بلند مدت خوبی در مقایسه با نوع اول ندارند.

در حالی که کارکرد اولیۀ ایمپلنت های دندانی برای جایگزینی دندان است، حوزه هایی هم هستند که در آن، ایمپلنت ها می توانند به سایر فرایند های دندانی کمک کنند. به خاطر پایداری و استحکام ایمپلنت های دندانی، آنها را می تواند برای پشتیبانی از دندان مصنوعی و محکم تر کردن و راحت تر کردن آن نیز به کار برد؛ به علاوه، برای عمل های ارتودنسی، مین ایمپلنت های دندانی می توانند به عنوان دستگاه های لنگرِ موقتی (TAD) عمل، و به دندان ها کمک کنند تا به  موقعیت مطلوب حرکت دست یابند. این مینی ایمپلنت ها کوچک و موقتی هستند و به استخوان فیکس می شوند و بعد از اینکه کارشان را انجام دادند، برداشته می  شوند.

برای بیمارانی که همۀ دندان هایشان را به خاطر فاسد شدن یا بیماری لثه ای در قوس بالایی یا پایینی از دست داده اند، یک گزینه قابل دسترس است که یک پروتز بسیار محکم و راحت را با استفاده از کمترین تعداد ایمپلنت فراهم می کند. یک نمونه این چنینی، تکنیک «همه روی 4» است که در آن، چهار ایمپلنت می تواند برای جایگزین کردن همۀ دندان ها روی یک قوس (بالا یا پایین)، استفاده شود. ایمپلنت ها به صورت استراتژیک در قسمت هایی که استخوان خوب و محکمی دارد کاشته ، و یک پروتز دندانی باریک در آنها پیچ می شود. تکنیک همه روی 4 ، یک جایگزین دندانیِ مستحکم (غیرمتحرک) فراهم می کند و در مقایسه با روش سنتیِ دندان های مصنوعی (متحرک)، بسیار راحت تر است و احساسی شبیه به دندان های طبیعی به فرد می دهد.

بدون شک، ایمپلنت دندانی باعث شده که گزینه های درمانیِ بیشتری برای جایگزین کردن دندان های خراب شده و کشیده شده، در اختیار پزشکان قرار داده شود، تا هم استحکام خوبی در بلند مدت داشته باشند و هم به بهداشت دهان کمک کنند.

ایمپلنت دندانی برای چه افرادی مناسب است؟!

در کل، ایمپلنت های دندانی در صورتی برای شما مناسب خواهند بود که:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *