Patients
Healthcare Professionals

Dr. Mafazi

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1612946498188{padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #ffffff !important;border-radius: 10px !important;}”][vc_column_text]

تزریق ژل لب

تزریق ژل برای فرم دهی لب ها، یک عمل زیبایی است که می تواند به شما لب های توپر تر و پف دارتر بدهد. این روزها یک پرکننده یا فیلرِ تزریق شدنی، رایج ترین روش مورد استفاده برای فرم دهی لب است. به کلیه پرکننده های بافتی فیلر اطلاق می شود و شامل انواع مختلفی است که می توان آنها را به سه دسته کلی چربی های اتولوگ بدن، ژل ها و کلاژن تقسیم بندی کرد. در این بین، بهترین فیلر برای لب ژل ها هستند و در بین ژل ها، بهترین و رایج ترین آنها، ژل های حاوی اسید هیالورونیک می باشد. هیالورونیک اسید، یک مادة طبیعی است که در بدن انسان نیز وجود دارد اما ژل های اسید هیالورونیک در آزمایشگاه توسط باکتری ها ساخته می شوند و از آنجا که اسید هیالورونیک آزاد ظرف چند روز در بدن تجزیه می گردد، زنجیره های اسید هیالورونیک فیلرها را با مکانیسم های مختلفی به هم متصل می کنند که موجب پایداری بیشتر آنها در بافت بدن می گردد.

کلاژن که زمانی یکی از رایج ترین پرکننده های زیبایی بود، امروزه بعلت ماندگاری بسیار پایین و ریسک بالای واکنش های افزایش حساسیتی، از بازار زیبایی خارج شده است. چربی ها نیز معمولا در مناطق پرحرکت ماندگاری کمی دارند و از طرفی، فرمدهی لب ها با چربی ها امکان پذیر نمی باشد و فقط می توان به منظور حجم دهی لب ها از چربی ها استفاده کرد. این فرایند نیاز به مقداری لیپوساکشن دارد تا بتوان از بخش دیگری از بدن شما چربی را برداشت و آن را به لب ها تزریق کرد.

تزریق ژل لب
تزریق ژل لب

ژل های اسید هیالورونیک، ایمنی بالاتری دارند و اثرشان طولانی تر است. جایگذاری ایمپلنت در لب نیز روش دیگری برای حجم دهی آنها است ولی فرمدهی لب ها به وسیله ایمپلنت نیز امکان پذیر نمی باشد. از طرف دیگر ریسک عوارض جانبی آنها بسیار بالاتر از سایر روش های درمانی است و به همین علت امروزه چندان استفاده نمی شوند.

 

کاربردهای پرکننده های اسید هیالورونیک

پرکننده های اسید هیالورونیک می توانند ظاهر لب های شما را با اضافه کردن موارد زیر، بهبود بدهند:
• شکل
• ساختار
• حجم
این اثرات معمولا حدود شش ماه تا 1 سال، ماندگار هستند. بعد از این مدت، نیاز به تزریق های دیگر است تا بتوان حجم لب ها را حفظ کرد. چندین پرکنندة اسید هیالورونیک در بازار وجود دارد که رایج ترینِ برندها عبارت اند از:
• Restylane
• Juvederm
• Belotero
• Teosyal
• Revaness
• Stylage
تمام این محصولات به یک شیوه به لب ها تزریق می شوند و نتایج تقریبا مشابهی را در پی خواهند داشت. برخی از آنها حاوی لیدوکائین هم هستند که یک بی حس کنندة موضعی است.

مزایای پرکننده های هیالورونیک اسید

زمانی که ژل تزریق می شود، بافت های موجود در لب ها را شکل می دهد و آنها را سر جای خود نگه می دارد. مزایای استفاده از پرکننده های هیالورونیک اسید عبارت اند از:

کنترل کردن حجم لب ها: مقدار مادة تزریقی را می توان کنترل کرد، به این ترتیب، پزشک کنترل بیشتری بر میزان افزایش حجم لب ها خواهد داشت.

سرعت تدریجی درمان: تزریق ها را می توان به تدریج در طول جلسات مختلف انجام داد تا زمانی که نتایج مطلوب به دست بیاید.

برآمدگی ها به راحتی از بین می روند: هر برآمدگی و فرورفتگی ایجاد شده توسط حرکت لب ها را می توان به راحتی برطرف کرد.

کبودیِ کمتر: ممکن است در مقایسه با سایر پرکننده های پوستی، مواد اسید هیالورونیک به کبودی کمتری منتهی شوند.

نتایج طولانی تر: نتایج به شکلی منطقی ماندگارترند؛ اما دائمی نیستند.

احتمال پایینِ واکنش آلرژیک: چون پرکننده های هیالورونیک اسید از موادی شبیه به موادی که در بدن وجود دارند ساخته می شوند، احتمال کمتری برای ایجاد واکنش آلرژیک در افراد دارند؛ اما اگر شما به لیدوکائین حساسیت دارید، پیش از تزریق، این امر را با پزشک خود در میان بگذارید.

تزریق ژل لب
تزریق ژل لب

در طول عمل چه انتظاری داشته باشیم؟

تکنیک های فرمدهی لب را می توان در کمترین زمان در مطب پزشک مجرب و بدون اینکه نیاز به دوره نقاهت داشته باشد، اجرا کرد. تزریق چربی البته استثنا است. یک پزشک مجرب می تواند بر اساس معیارهای زیبایی لب و فرم لب شما، با تکنیک های تزریق مختلفی نسبت به افزایش ارتفاع لب ها، برجسته کردن لب ها به شمت جلو و یا برگرداندن لب ها به سمت خارج اقدام نماید.

قبل از تزریق، احتمالا یک مادۀ بی حس کنندة موضعی استفاده می شود تا درد و ناراحتی کمتر شود. گاهی اوقات، برای بی حس کردن کاملِ لب ها، می توان عصب ها را مسدود کرد و بعد از آن، عمل تزریق ژل را انجام داد. این عمل، شبیه به تزریق های بی حسی خواهد بود که دندانپزشکان در دهان شما تزریق می کنند. نگه داشتن یخ بر روی لب ها پیش از تزریق، هم به بی حس کردن ناحیه لب ها کمک می کند و هم میزان کبودی و تورم را پایین می آورد.

بعد از مشخص کردن قسمت هایی که قرار است تزریق در آنها صورت بگیرد (با ماژیک)، از سوزن های بسیار ریزی برای تزریق کردن فیلر به لب ها استفاده می شود. بعد از تزریق، می توان روی لب ها یخ گذاشت تا درد آن کاهش یابد و تورمش کنترل شود؛ اما نباید روی قسمت تزریق شده زیاد فشار بیاورید.

بهتر است بعد از تزریق، حداقل به مدت دو ساعت از زدن رژ لب یا سایر محصولات زیبایی لب، پرهیز کنید. بلافاصله بعد از درمان می توانید متوجه تغییرات لب خود شوید. بعد از چند روز که تورم ناشی از تزریق به طور کامل بهبود یافت، لب های شما باید احساسی طبیعی داشته باشند.

 

عوارض جانبی و خطرات

اثرات جانبی پرکننده های هیالورونیک اسید معمولا موقتی هستند و ظرف چند روز از بین می روند. برخی از این عوارض عبارت اند از:
• خونریزی از محل تزریق
• تورم و کبودی
• قرمزی و درد در محل تزریق
• فعال شدن مجدد تبخال های لب یا نواحی اطراف لب

عوارض جانبی جدی تری که ممکن است بروز کنند عبارت اند از:
• کبودی یا تورم شدید و طولانی که یک هفته تا ده روز تداوم داشته باشد
• نامتقارن بودن لب (بخش هایی از لب اندازة متفاوتی دارد)
• برآمدگی ها و شکل های نامنظم در لب
• عفونت
• تزریق به داخل رگ خونی که در صورت عدم درمان به موقع باعث از دست رفتن بافت می شود
• زخم شدن، اسکار شدن یا سفت شدن لب
• واکنش آلرژیک که باعث قرمزی، تورم یا خارش اطراف لب می شود
در صورتی که این عوارض را داشتید، یا اگر دچار تب شدید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.

مهمترین نکته ای که در خصوص تزریق فیلر لب باید بدانید این است که پس از تزریق می بایست حداقل به مدت 48 ساعت به مسافرت نروید تا در صورت بروز عوارض جانبی احتمالی، پزشک خود را مطلع کنید و ایشان هم بتواند به سرعت نسبت به درمان این عوارض اقدام نماید.

تزریق ژل لب
تزریق ژل لب

آیا تزریق ژل لب برای من مناسب است؟

برای پاسخ دادن به این سوال، شما باید ابتدا از خودتان بپرسید که آیا می خواهید لب هایتان را اصلاح کنید یا خیر. تا زمانی که واقعا نخواهید ظاهرتان را اصلاح کنید، نباید این عمل را انجام دهید؛ همچنین، باید انتظارات واقع گرایانه ای از نتایج بعد از عمل داشته باشید. پزشک می تواند در مورد مزایا و معایب تزریق ژل لب با شما صحبت کند و کمکتان کند تا تصمیم بگیرید برای نزدیک شدن بیشتر به معیارهای زیبایی لب ها، کدام تکنیک را به کار ببرید.
پیش از انجام عمل فرمدهی لب با ژل، باید در صحت کامل باشید و سیگاری نباشید؛ همچنین، در صورتی که موارد زیر را دارید، می بایست پزشک خود را قبل از تزریق ژل لب مطلع نمایید:
• یک عفونت فعال، مانند تبخال در دهان
• دیابت
• لوپوس
• مشکل انعقاد خون
اگر سابقه تبخال در گذشته دارید، باید این را با پزشک خود در میان بگذارید تا ایشان نسبت به تجویز داروی مناسب برای پیشگیری از بروز تبخال، پس از تزریق اقدام نماید. اگر هر گونه آلرژی دارید یا به لیدوکائین حساسیت دارید، باید این را پیش از عمل به پزشک خود بگویید؛ همچنین در مورد داروهایی که مصرف می کنید، از جمله داروهای بدون نسخه و تقویت کننده های گیاهی، با پزشک خود صحبت کنید.

حداق 4 روز قبل از تزریق فیلر لب و 4 روز پس از تزریق می بایست کلیه داروهایی را که موجب خونریزی در هنگام عمل می شوند را قطع کنید. این داروها شامل موارد زیر است:
1- مسکن های غیر استروئیدی بخصوص آسپیرین
2- کلیه داروهای ضد انعقادی
3- کلیه مکمل های دارویی بخصوص ویتامین E و امگا 3
به این نکته هم دقت داشته باشید که عوامل وراثتی و سن بالا هم می تواند ریسک خونریزی و کبودی پس از عمل را بالا ببرد.

برای کاهش میزان تورم و کبودی پس از عمل نکات زیر توصیه می شود:
1- استفاده از کیسه یخ در 48 ساعت اول به صورت متناوب
2- مصرف غذاهای حاوی برومولین نظیر آناناس خام
3- استفاده از پمادهای آرنیکا در صورت بروز کبودی
لازم است بدانید که مهمترین مزیت فیلرهای اسید هیالورونیک، وجود آنتی دوت آن است که هیالاز نام دارد و با تزریق آن می توان آثار جانی ناخواسته ناشی از تزریق ژل های اسید هیالورونیک را به طور کامل از بین برد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *