[vc_row css=”.vc_custom_1608562561731{background-color: #000000 !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1608563598200{padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #ffffff !important;border-radius: 10px !important;}”]
بهترین درمان ها برای افتادگی پلک
اگر افتادگی پلک یا شل شدن و چروک شدن پوست دور چشمتان شما را اذیت می کند، گزینه های متعددی برای درمان این عارضه در دسترس شما قرار دارد که بسته به وضعیتتان می توانید یکی از آنها را برای درمان انتخاب کنید.
با بالاتر رفتن سن، پوست شما به تدریج انعطاف پذیری خود را از دست می دهد و دچار شل شدگی یا افتادگی می شود؛ اما این اثر بیشتر از هر جای دیگری بر روی صورت شما به چشم می خورد؛ مخصوصا نواحی اطراف چشم ها.
درمانِ افتادگی و شل شدن پوست پلک ها که نام علمی آن بلفاروپلاستی است، بر روی همان تغییر آناتومیکِ خاصی که باعث به وجود آمدن این مشکل شده است، کار می کند. با اینکه افتادگی پلک معمولا فقط به لحاظ ظاهری و زیبایی برای افراد مشکل ایجاد می کند؛ اما این عارضه در موارد شدید می تواند میدان دید بیمار را کاهش دهد.
علل افتادگی پلک
عوامل متعددی هستند که می توانند با گذر زمان و بالا رفتن سن، به ظاهر ناخواستۀ نواحی اطراف چشم ها منتهی شوند:
• پوستِ اضافه یا بلفاروشالازی، باعث ایجاد چروک و شل شدن (به اصطلاح کیسه شدن) پوست پلک ها می شود.
• انباشت بافت های چربی می تواند باعث پفدار شدن پلک بالا در بخش خارجی آن شود.
• شل شدن عضلات پلک و لیگامان های نگهداره آن نیز منجر به بیرون زدگی چربی های عمقی در نواحی پلک بالا و پلک پایین خواهند شد.
• ژنتیک یکی از عواملی است که موجب افتادگی پلک در سنین پایین می شود.
• کاهش یا جابجایی چربی ها نیز از علل دیگر گودی های اطراف چشم می باشند.
• مهمترین علت افتادگی پلک بالا، افتادگی ابروهاست که معمولا با لیفت ابروها این عارضه هم درمان می شود.
• علل مادرزادی متعددی می توانند موجب افتادگی پلک ها شوند.
• تزریق بوتاکس توسط یک پزشک غیر مجرب نیز یکی دیگر از علل افتادگی پلک است.
• افتادگی پلک در بلز پالسی هم به طور شایع معمولا به صورت یکطرفه دیده می شود.
• بیماری های عصبی عضلانی نظیر میاستنی گراو نیز یکی دیگر از علل افتادگی پلک هستند.
زنان و به طور فزاینده ای مردان، در حال بررسی درمان های زیبایی برای افتادگی پوست، مخصوصا در اطراف چشم ها هستند. پزشک ها گزینه های موجود برای اصلاح این عارضه را به دو دستۀ درمان های جراحی و درمان های غیر جراحی تقسیم می کنند.
درمان های غیر جراحی
تزریق محصولاتی که حاوی بوتولینیوم توکسین (مانند بوتاکس، دیسپورت) هستند و فیلرهای هیالورونیک اسید می توانند به بالا بردن و از بین رفتن افتادگی پلک بالا، گودی اطراف چشم ها و چروک های ظریف پری اوربیتال کمک کنند.
شایان ذکر است که این محصولات، شیوه های کار کاملا متفاوتی برای اصلاح عارضه های پلک دارند که با پیری در ارتباط است. انواع بوتاکس، ماهیچه های اطراف چشم را ضعیف می کنند و بسته به تکنیک تزریق با اهداف لیفت ابرو، درمان افتادگی پلک یا برطرف کردن چین و چروک های ظریف مورد استفاده قرار می گیرند.
فیلرها (پرکننده ها) ی تزریق شدنی به پوست شما حجم می دهند تا تورفتگی های عمیق در نقاط مختلف صورت از جمله اطراف چشم ها را پر کنند.
دهه هاست که از فیلرها برای بهبود گودی پلک پایین و بالا ها استفاده می شود و این روش می تواند گودی ها را به خوبی پر کند. البته این درمان همیشه بی نقص نیست و در صورت عدم استفاده از فیلر مناسب برای این منطقه، رنگ محل مورد درمان ممکن است کمی خاکستری یا مایل به آبی شود. اغلب بهتر است هر دو محصول را استفاده کرد، چون این مواد مشکلات متفاوتی را برطرف می کنند و از این رو نتیجۀ کلی و نهایی می تواند بهتر باشد.
جراحی ها برای جوانسازی اطراف چشم نتیجه بهتری دارند
گزینه های جراحی برای درمان مسائل ساختاری اطراف پلک ها طراحی شده اند؛ مانند افتادگی پوست پلک ها (بلفاروشالازی) یا شلی عضلات پلک و یا بیرون زدگی یا جابجایی چربی های عمقی پلک ها که ممکن است ناشی از روند پیری باشند. جراحی پلک – بلفاروپلاستی – می توانند پوست، عضله و چربی اضافی را بردارند، چربی را جا به جا کنند و پوست را بکشند.
در مشکلات پلک تحتانی معمولا برداشت پوست اضافی به تنهایی، درمان موثری نیست؛ باید به یاد داشت که برداشتن این پوست، لزوما مشکل اساسیِ شل شدن پوست زیر چشم را برطرف نمی کند. این برداشت پوست فقط می تواند بخشی از مشکل را برطرف کند. بیمارانی که اثرات جوانسازی قابل توجه تری از جراحی می خواهند، باید بازسازی های عمیق تری انجام دهند که مشکل چربی اضافه و کیسه های چربی را برطرف کند.
برداشت چربی در ناحیه پلک تحتانی ممکن است موجب گودی پلک تحتانی پس از عمل شود که معمولا این عارضه با تزریق فیلر به منظور برطرف کردن گودی زیر چشم به خوبی درمان می شود.
گاهی برای قسمت گودی و خالی شدۀ زیر چشم ها، جراح به جای برداشتن چربی، آن را زیر پوست جا به جا می کند. برداشتن چربی از یک قسمت و قرار دادن آن در جای دیگر، هم کیسه های چربی را در زیر چشم درمان می کند و هم گودی زیر چشم را برطرف می کند.
افتادگی پلک چطور تشخیص داده می شود؟
پزشک احتمالا یک آزمایش فیزیکی بر روی شما انجام می دهد و از شما در مورد سابقه پزشکی تان می پرسد. با بررسی شرح حال پزشکی و معاینات بالینی می توان علت افتادگی پلک را تشخیص داد و درمان مناسبی را برای برطرف کردن آن عارضه طرح ریزی نمود.
افتادگی پلک چطور درمان می شود؟
درمانِ افتادگی پلک، به علت و شدت مشکل شما بستگی دارد؛ بهترین روش برای درمان افتادگی پلک ها بلفاروپلاستی است که گاهی تنها به منظور زیبایی بیشتر چشم ها انجام می شود و گاهی هم علاوه بر جنبه های زیبایی، برای درمان و بهبود میدان بینایی بیمار انجام می گردد.
اگر پزشک شما تشخیص بدهد که دلیل افتادگی پلک شما، ناشی از افتادگی ابروهای شما نیست، عمل بلفاروپلاستی را پیشنهاد می دهد. گاهی هم به هر دو عمل لیفت ابروها و بلفاروپلاستی توامان نیاز است.
لنز هایی که می توانند پلک را بالا نگه دارند (که به آنها عصای افتادگی پلک ptosis crutch هم گفته می شود)، یک گزینۀ دیگر برای شما به شمار می آیند. این درمان، اغلب زمانی موثر است که افتادگی پلک، موقتی باشد. اگر گزینۀ خوبی برای جراحی نباشید هم این لنز ها می توانند گزینۀ خوبی باشند.
این امکان هم وجود دارد که جراحی افتادگی پلک را برای شما توصیه کنند. در طول این فرایند، ماهیچۀ بالابر (لواتور) کشیده و سفت می شود. این امر، پلک را تا موقعیت مطلوب شما بالا می کشد. برای بچه هایی که دچار افتادگی پلک شده اند، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند تا از شروع تنبلی چشم جلوگیری شود؛ هرچند، جراحی پلک، ریسک هایی هم در پی دارد که پزشک قبل از عمل با شما در میان خواهد گذاشت.
سخن آخر
جراحی پلک، چه برای زیبایی باشد چه به عنوان روش درمانی به کار رود، باید توسط یک پزشک ماهر و با تجربه انجام شود؛ به همین دلیل، پیش از هر اقدامی، کاملا تحقیق کنید تا بهترین نتیجه را از عمل زیبایی یا درمانی خود به دست آورید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]